Bagaimana anda boleh buat prospek tak sabar nak join anda

Hari ini banyak syarikat Network Marketing menawarkan peluang. Di Malaysia sahaja sebanyak 1400 buah syarikat jualan langsung (ikut tahun 2016) dan seramai 4 juta orang rakyat Malaysia yang terlibat.

Jadi bagaimana cara kita boleh menonjol dan closed prospek kita supaya join dengan kita tanpa fikir terlalu panjang.

Apa yang perlu adalah kita perlu mempunyai Unique Selling Preposition (USP), iaitu sesuatu yang lain daripada orang lain, atau kita berikan sesuatu yang bernilai yang tidak diberikan oleh pesaing kita.

Contohnya, kita boleh berikan e-book panduan yang berguna.

Katakan anda menjual produk yang berkaitan dengan slimming, anda boleh sediakan ebook panduan slimming diet Atkins misalnya yang mempunyai nilai tinggi.

Untuk buat ebook ini tidaklah susah, anda boleh dapatkan idea menulis daripada google dan mengolah mengikut ayat  anda sendiri. Dan untuk menghasilkan ebook yang cantik, anda hanya perlu upah designer daripada Fiverr.com.

Supaya ebook ini nampak lebih berharga anda boleh cetak dan liminate dalam bentuk fizikal.  Anda boleh menunjukkan ebook atau panduan ini kepada prospek anda sebagai pemberian kalau dia join anda pada waktu tersebut.

Untuk menimbulkan rasa “urgency” anda boleh hadkan tempoh untuk dapatkan ebook percuma tersebut.

Semoga tips ini membantu. Share kepada rakan bisnes anda yang lain supaya mereka ada idea dan boleh mengembangkan bisnes mereka dengan lebih baik lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *