Cara menggunakan media sosial dengan berkesan untuk pemasaran

Banyak tips banyak trik menggunakan media sosial untuk membuat pemasaran sampai kadang-kadang kita pun pening dan tak tahu nak mula macam mana. Saya cakap begini sebab inilah juga yang saya hadapi awal-awal dulu apabila cuba menggunakan media sosial untuk pemasaran.

Dah cuba macam-macam pun tak menjadi.

Akhirnya saya buat keputusan untuk mencari formula yang paling berkesan. Hasil pencarian ini akhirnya saya jumpai ada beberapa part sebenarnya harus bergabung bersama-sama untuk menjadikan pemasaran kita di media sosial lebih berkesan.

Untuk melakukan pemasaran di media sosial sekurang-kurangnya kita melakukan 3 aktiviti utama ini :

1. Tambah follower setiap masa

Ya ini mesti dilakukan dari semasa ke semasa lebih-lebih lagi kalau kita baru mulakan. Tapi ingat mesti ikut rules sesebuah media sosial supaya akaun kita tak kena flag. Bagi sesetengah media sosial yang menghadkan jumlah follower atau pun friend, jangan takut untuk buang dan tambah friend lain jika dah penuh. Kita nak buat bisnes jadi kita pilihlah friend yang boleh jadi bakal pelanggan kepada kita.

2. Interaksi

Ini sangat penting terutamanya bagi kita yang belum dikenali. Ramai yang gunakan media sosial tidak mengambil berat hal ini. Mereka hanya suka post status tetapi tidak memperdulikan follower atau friend di sekeliling mereka. Di media sosial ini adalah lebih kurang macam dunia sebenar. Kalau kita nak orang kenal kita, kita perlulah berinteraksi dengan orang sekeliling kita.

Cara melakukan interaksi di media sosial ada 2 :

i – komen di post orang lain

ii – post status yang menggalakkan orang lain komen seperti soalan, doa, kata-kata motivasi, teka-teki, peraduan dan macam-macam lagi.

3. Update status

Ya, kita kena update status dari semasa ke semasa. Update janganlah tentang bisnes atau pun produk kita semata-mata. Anda boleh belajar 9 idea posting ini.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat kepada anda.

Jangan lupa klik Share supaya kawan-kawan lain pun tahu.

Tips follow up prospek sempoi bagi online seller

Sebagai online seller, sudah pasti anda dapat ramai prospek yang berminat dengan produk anda tapi belum ada modal untuk membeli.

Tahukah anda bahawa mereka selalunya bukan tidak ada modal tapi mereka sebenarnya berhati-hati dan cuba mendapatkan keyakinan sebelum membeli.

Jadi hanya dengan follow uplah boleh mengubah mereka daripada tidak percaya tadi kepada percaya.

Mungkin ada yang dah boring follow up prospek. Follow up pun macam tuk jugak.

Ya ia bergantung kepada teknik follow up yang kita gunakan.

Sini saya nak share cara follow up yang saya sendiri gunakan dan memberikan impak yang sangat osem.

1. masukkan prospek yang berminat tapi belum ada modal ke dalam ‘broadcast list’ kita di whatsapp.

2. hantar cerita berkaitan kisah kejayaan pengguna produk kepada mereka setiap hujung bulan.

Ingat beberapa perkara ini :

– skrip follow up mestilah nampak natural dan seolah-olah kita bercakap dengan mereka
– gunakan cerita sebenar
– jangan selalu sangat broadcast sekali sebulan cukup dan biasanya lakukan hujung bulan waktu dekat dengan gaji

Insyallah dengan cara ini prospek yang anda perolehi tidak ‘terbazir’ begitu sahaja dan kemungkinan besar mereka akan membeli juga akhirnya.

Moga tips ini membantu.

Jangan pandai sorang-sorang klik share supaya kawan lain pun tahu.