Tentang saya

Hi!

Selamat berkenalan saya ucapkan. Sedikit coretan berkenaan diri saya supaya kita lebih kenal dan dengan ini mudah untuk kita berinteraksi dan bekerjasama pada masa depan.

Nama saya Ali Hanafiah bin Daud berasal dari Sarawak dan kini menetap di Kuching.

 

BERMULANYA DI SINI

Saya terlibat dengan bidang network marketing sebenarnya sudah dua kali.

Sebelum itu saya merupakan seorang guru yang bertugas di sekolah menengah.

Pertama kali saya diperkenalkan dengan konsep bisnes network marketing adalah pada 2005. Saya sangat teruja dengan konsep bisnes ini apabila rakan sekerja saya pada masa itu dapat pendapatan pertamanya sebanyak Rm4000 lebih walapun menjalankan bisnes secara part time.

Saya teruja untuk menyertainya kerana model bisnes ini saya lihat tidak perlukan modal yang besar tetapi boleh bertumbuh dengan begitu besar dan hebat. Lebih menarik lagi tiada overhead besar seperti sewa kedai dan gaji pekerja menyebabkan saya rasa terus ingin menyertainya.

“Percubaan” pertama saya ini ternyata berbaloi. Dalam masa 2 tahun sahaja saya telah berjaya mencapai pendapatan 5 angka dan berhenti daripada pekerjaan tetap saya.

Penglibatan pertama ini tidak kekal lama. Saya hanya bertahan selama 5 tahun sahaja. Saya telah lakukan kesilapan besar dan lalai dengan kejayaan pada masa tersebut menyebabkan bisnes network marketing saya pada masa itu lingkup.

 

MENGENALI DUNIA ONLINE

Akibat kecewa dengan dunia direct selling pada masa itu dan rasa penat berjumpa dengan orang secara bersemuka menyebabkan saya beralih arah ke dunia online.

Pada masa ini banyak aspek pemasaran saya pelajari.

Saya mengenali konsep marketing funnel, copywriting dan macam-macam lagi yang amat berguna dalam perniagaan.

Ya, dalam bidang ini pun saya berjaya mencecah jualan sehingga 6 angka sebulan hanya melalui online.

Saya amat gembira tapi pada masa yang sama hati saya berasa kekosongan kerana kejayaan hanya dinikmati seorang diri.

Saya rasa kejayaan ini haruslah dirasai oleh orang lain juga, namun dalam dunia online marketing yang biasa adalah agak mustahil untuk saya mengambil berat orang-orang yang saya ajar kerana masing-masing mempunyai bisnes yang berbeza-beza.

Disebabkan itulah akhirnya saya nampak bahawa network marketing adalah bidang yang paling sesuai dengan jiwa saya.

 

TERLIBAT SEMULA DENGAN PERMULAAN BARU

Ya, akhirnya pada 2014 saya telah menyertai semula bisnes network marketing. Tapi kali ini permulaannya amat berbeza. Pengetahuan dan pengalaman bisnes online banyak membantu saya dalam permulaan kedua ini.

99% member yang sign up dengan saya adalah datang secara online.  Ini membolehkan saya lebih cepat mengembangkan rangkaian ke seluruh negara.

Kini saya menjalankan bisnes network marketing ini dengan begitu mudah dan berjaya menarik ramai yang berminat dengan pantas.

Saya telah membawa network marketing ke satu tahap yang lebih baik dan menyelesaikan masalah utama dalam prospecting dan recruiting melalui kaedah online.

Bukan setakat untuk diri sendiri, tapi juga saya telah ajarkan ilmu ini kepada rangkaian saya menyebabkan mereka juga lebih mudah menjalakan bisnes ini.

Harapan saya lebih ramai yang dapat dibantu.

Jika anda berminat untuk menyertai team saya boleh klik di sini.