Nak guna yang berbayar ke free

Saya yakin, ini antara dilema yang selalu bermain dalam kepala kebanyakan online seller. Sejujurnya ramai yang akan pilih cara percuma sebab tak payah bayar apa-apa. Tapi bagi yang faham tentang kelebihan teknik berbayar pula mereka akan fokus dan menggemari teknik berbayar. Berbayar atau percuma, tidak jadi masalah. Kedua-duanya ada kelebihan, malah kalau anda tanya saya, … Read moreNak guna yang berbayar ke free

Macam mana nak dapatkan idea untuk copywriting?

Blank, takde idea, tak tahu macam mana nak mula. Tulis padam, tulis padam, dah tulis tiba-tiba stuck tak tahu nak teruskan macam mana.  Pernah tak hadapi situasi macam ni pabila cuba menulis ayat iklan atau buat copywriting?  Dulu, ini jugalah masalah saya sebenarnya sebelum tahu cara yang betul untuk buat copywriting. Tulis padam, tulis padam, … Read moreMacam mana nak dapatkan idea untuk copywriting?

Macam mana nak sentuh emosi pembaca dalam copywriting?

Copywriting yang berkesan adalah copywriting yang boleh membuat pembacanya menjiwai apa yang ditulis. Ini boleh dicapai dengan memasukkan unsur emosi ke dalam copywriting yang kita buat. Dari segi jualan, pabila pembaca boleh rasa “ini macam aku je”, ia boleh menjadi satu sebab yang kuat untuk mereka membuat keputusan membeli dengan kita. Jadi bagaimanakah caranya untuk … Read moreMacam mana nak sentuh emosi pembaca dalam copywriting?

Macam mana nak dapatkan kos iklan facebook yang murah?

Ramai yang pening pabila kos iklan facebook semakin mahal. Hakikat kos pengiklanan di facebook sebenarnya masih murah. Cuma ada perkara yang anda mungkin tak tahu menyebabkan iklan anda menjadi mahal. Tak ada rahsia besar sebenarnya. Di sini saya kongsikan beberapa teknik yang kita boleh buat (dan saya pun buat juga) untuk dapatkan kos iklan yang … Read moreMacam mana nak dapatkan kos iklan facebook yang murah?