Month: May 2019

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi

Saya pasti ramai di antara kita menjual produk yang banyak fungsinya terutamanya produk kesihatan. Sebagai contoh 1 produk mungkin ada fungsi-fungsi berikut : anti kanser turunkan bacaan gula kawal tekanan darah detoksifikasi hilangkan migrain hilangkan gout dan macam-macam lagi fungsi dalam 1 produk Pabila mempromosi produk ini kita akhirnya boleh rasa pening sebab tak tahu …

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi Read More »

Cara tulis surat jualan yang berkesan

Surat jualan hanya ada satu tujuan penting, iaitu untuk menghasilkan jualan. Cantik macam mana pun surat jualan tapi tak menghasilkan jualan adalah merugikan. Jadi apakah cara untuk kita hasilkan surat jualan yang menghasilkan jualan atau surat jualan yang berkesan? Untuk pastikan surat jualan yang ditulis berkesan, pastikan ia mempunyai 9 elemen penting ini: 1. Menarik …

Cara tulis surat jualan yang berkesan Read More »

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita

Antara cabaran utama online seller ialah nak bagi orang kenal produk yang mereka jual. Nampak macam mudah tapi boleh jadi susah. Cara biasa yang online seller gunakan ialah cerita terus produk yang mereka nak jual. Ia tak salah, tapi biasanya iklan begini berlalu di wall macam air paip je. Orang tak peduli, krik-krik manjang, hati …

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita Read More »

Macam mana nak jaga follower kita ya?

Saya pernah nampak soalan ni, “macam mana nak jaga follower kita”? Tak pastilah apa yang dimaksudkan sebagai “jaga follower tu”, tapi saya andaikan maksudnya ialah supaya follower tu tak lari dan juga terus berinteraksi serta terus support kita. Bagi saya ada 4 perkara yang kita boleh buat untuk jaga follower kita ni : 1. Sentiasa …

Macam mana nak jaga follower kita ya? Read More »

Macam mana nak bagi orang kenal kita di media sosial?

Sebelum menjawab soalan di atas, kena faham dulu, “kenapa kita nak orang kenal kita di media sosial”? Sebenarnya ada banyak sebab, tapi saya nak fokus kepada orang yang buat bisnes sahaja. Pabila buat bisnes, kita nak bagi orang kenal kita supaya orang suka dan percaya dengna kita. Pabila mereka dah suka dan percaya barulah mereka …

Macam mana nak bagi orang kenal kita di media sosial? Read More »

Kenapa saya dah buat free cost marketing tapi takde impak juga?

Macam musim je, tiba-tiba je orang update pasal Free Cost Marketing (FCM) kat sana dan kat sini. Kita pun tergaru-garu lah nak tahu apa benda ni. Mulalah cari info sana-sini. Tak cukup juga mula cari sifu tu dan sifu ni, untuk belajar teknik yang nampak begitu hebat sekali. Yelah, dengar testimoni orang tu berjaya orang …

Kenapa saya dah buat free cost marketing tapi takde impak juga? Read More »