Kenapa saya dah buat free cost marketing tapi takde impak juga?

Macam musim je, tiba-tiba je orang update pasal Free Cost Marketing (FCM) kat sana dan kat sini.

Kita pun tergaru-garu lah nak tahu apa benda ni.

Mulalah cari info sana-sini. Tak cukup juga mula cari sifu tu dan sifu ni, untuk belajar teknik yang nampak begitu hebat sekali.

Yelah, dengar testimoni orang tu berjaya orang ni berjaya dengan kaedah FCM ni.

Belajar sendiri dah, berguru pun dah.

Tiba masa nak mulakan kerja.

Hari pertama…semangat…

Ingat sifu kata “kena rajin hari-hari dan konsisten. Baru sehari buat jangan harap kejayaan”.

Ok, ku teruskan juga.

Hari kedua…apasal krik-krik lagi ni…

Ingat sifu kata “tak kan baru cuba dah nak mengalah. Saya dulu pun macam tu pada peringkat awal. Teruskan”.

Terngiang kata-kata sifu menyebabkan diri semakin bersemangat.

Begitu lah hari-hari berlalu rasa down naik balik pabila ingat pesan sifu.

Tapi akhirnya, semangat pun dah tak bertahan sebab dah sekian lama buat FMC jualan masih takde.

Stok melambak lagi. Bila nak rasa jualan macam orang lain ni.

Orang lain sekali post berdesup je orang komen dan beli. Aku post….hmmmmm. Cetus rasa hati.

Kalau anda pernah rasakan perkara atas ni, jangan risau sebab bukan anda seorang sahaja.

Saya pun pernah rasa benda yang sama. Puas fikir apa silapnya. Semua pesanan sifu dah buat tapi hasil masih tak ada.

Akhirnya barulah saya tahu.

Teknik-teknik yang sifu-sifu tu ajar semua nya betul takde salah pun.

Tapi saya rupanya ada benda yang saya masih tahu tapi sifu-sifu tu tahu. Bukan mereka tak nak ajar tapi sebab mereka pun tak fikir benda tu perlu diajar dulu sebab mereka nak fokus pada teknik FCM tadi.

FCM tak salah, sifu pun tak salah, anda pun tak salah.

Cuma anda kekurangan ilmu yang sangat penting untuk memahami segala mak nenek teknik pemasaran online yang ada.

Ilmu tersebut merupakan ilmu API (Asas Pemasaran Internet). Ada 7 disiplin ilmu perlu dipelajari dalam bab ni.

Nak tulis dalam posting ini terlalu panjang pula. Anda boleh belajar melalui email. Isi je borang kat bawah ni, insyallah anda akan terima ilmu API dari semasa ke semasa.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nak belajar ilmu API (Asas Pemasaran Internet) secara PERCUMA? 

Masukkan nama dan email dalam borang berikut dan klik “daftar”. 

Anda akan dapat info dan update ilmu API terus ke email anda dari semasa ke semasa secara PERCUMA.

Leave a Comment