Month: November 2020

Cara tulis iklan untuk produk kesihatan

Antara ayat jualan yang saya banyak tulis ialah ayat iklan untuk produk kesihatan. . Memang tak dinafikan ini anda ayat iklan yang agak mencabar, bukan sebab susah nak tulis, tapi sangat berisiko kena reject kalau gunakan facebook ad. . Walaupun begitu bukanlah bermakna langsung tak boleh tulis. . Elakkan beberapa perkara supaya tak kena reject. …

Cara tulis iklan untuk produk kesihatan Read More »

Gunakan unsur bimbang atau takut dalam ayat jualan

Antara faktor terkuat yang menyebabkan orang membeli ialah emosi. . Contohnya, orang mungkin tak peduli pasal produk kesihatan pun kalau dia sihat. .. Tapi…. . Pabila doktor dah sahkan dia akan kolestrol yang tinggi dan berisiko kena sakit jantung, dia mungkin akan lebih sedia membeli produk kesihatan. . Sebabnya? . Takut kolestrol bertambah teruk dan …

Gunakan unsur bimbang atau takut dalam ayat jualan Read More »

Copywriting tu apa?

Copywriting senang faham ialah teknik menghasilkan ayat jualan. Kiranya kita tulis ayat tu terus untuk dapatkan jualan daripada tersebut… Copywriting bukanlah ayat, ia proses atau teknik menghasilkan ayat itu. Yang dihasilkan ialah ayat jualan dan bukannya copywriting. Tapi oleh sebab dah biasa orang ingat copywriting itu ialah ayat (sampai saya pun terpaksa guna terma tu …

Copywriting tu apa? Read More »

Cara buat offer kita sukar ditolak

Offer dalam jualan adalah penggalak. Ia boleh buat orang bertindak segera untuk buat belian. Untuk buat offer kita mampu menyebabkan orang bertindak segera, ada 3 perkara perlu kita pertimbangkan. Adakah offer tu betul-betul berguna atau bernilai kepada pelanggan. Tambahkan unsur scarcity Kukuhkan dengan urgency Offer ni ada macam-macam. Kita boleh offer free gift, harga istimewa …

Cara buat offer kita sukar ditolak Read More »