Cikgu Ali

Tips copywriting berkesan

Maksud copywriting berkesan Copywriting berkesan bermaksud copywriting yang mampu mencapai tujuan yang dikehendaki oleh penulis. Contohnya, kalau copywriting itu dibuat untuk mendapatkan lead maka hasilnya lead lah yang dapat. Tapi kalau copywriting itu tidak menghasilkan lead seperti yang diharapkan maka ia tidaklah boleh dikatakan berkesan. Kalau copywriting itu dibuat untuk menghasilkan jualan maka sepatutnya jualanlah …

Tips copywriting berkesan Read More »

Copywriting dah buat tapi masih gagal tarik pelanggan. Kenapa ye?

Bersungguh-sungguh buat copywriting nak tarik pelanggan tapi pelanggan tak juga ada. Dah puas adjust dah copywriting tapi masih tak nampak kesan juga. Kenapa ia berlaku dan bagaimana mengatasinya? Dulu saya pun pening juga pabila perkara ni berlaku kepada saya. Dah la kita penat perah otak buat copywriting, tapi satu pun tak berhasil. Memang frust la. …

Copywriting dah buat tapi masih gagal tarik pelanggan. Kenapa ye? Read More »

3 tool untuk buat bisnes online lebih proper

Bisnes yang proper bermaksud bisnes yang tersusun dan terurus dengan baik. Dalam bisnes online, proper ini bermaksud, pemasaran nya tersusun dengan baik, dan rekodnya pun tersusun dengan baik. Anda nak tahu sama ada bisnes online anda dah proper ke belum cuba jawab soalan ini : Apakah flow funnel jualan anda? Berapa jumlah pelanggan anda sudah …

3 tool untuk buat bisnes online lebih proper Read More »

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi

Saya pasti ramai di antara kita menjual produk yang banyak fungsinya terutamanya produk kesihatan. Sebagai contoh 1 produk mungkin ada fungsi-fungsi berikut : anti kanser turunkan bacaan gula kawal tekanan darah detoksifikasi hilangkan migrain hilangkan gout dan macam-macam lagi fungsi dalam 1 produk Pabila mempromosi produk ini kita akhirnya boleh rasa pening sebab tak tahu …

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi Read More »

Cara tulis surat jualan yang berkesan

Surat jualan hanya ada satu tujuan penting, iaitu untuk menghasilkan jualan. Cantik macam mana pun surat jualan tapi tak menghasilkan jualan adalah merugikan. Jadi apakah cara untuk kita hasilkan surat jualan yang menghasilkan jualan atau surat jualan yang berkesan? Untuk pastikan surat jualan yang ditulis berkesan, pastikan ia mempunyai 9 elemen penting ini: 1. Menarik …

Cara tulis surat jualan yang berkesan Read More »

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita

Antara cabaran utama online seller ialah nak bagi orang kenal produk yang mereka jual. Nampak macam mudah tapi boleh jadi susah. Cara biasa yang online seller gunakan ialah cerita terus produk yang mereka nak jual. Ia tak salah, tapi biasanya iklan begini berlalu di wall macam air paip je. Orang tak peduli, krik-krik manjang, hati …

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita Read More »

Macam mana nak jaga follower kita ya?

Saya pernah nampak soalan ni, “macam mana nak jaga follower kita”? Tak pastilah apa yang dimaksudkan sebagai “jaga follower tu”, tapi saya andaikan maksudnya ialah supaya follower tu tak lari dan juga terus berinteraksi serta terus support kita. Bagi saya ada 4 perkara yang kita boleh buat untuk jaga follower kita ni : 1. Sentiasa …

Macam mana nak jaga follower kita ya? Read More »