Iklan

Copywriting untuk tarik perhatian pelanggan

Satu cara untuk tarik perhatian pelanggan dengan mudah ialah dengan menggunakan “manfaat produk”. Ayat jualan yang menggunakan “manfaat produk” sangat sesuai untuk audien yang dah tahu dia ada masalah dan sedang cari penyelsaiannya. . Manfaat ialah perubahan baik yang diperolehi selepas menggunakan produk. . Katakan orang yang ada masalah kena selfie banyak kali sebab nak …

Copywriting untuk tarik perhatian pelanggan Read More »

Tips copywriting berkesan

Maksud copywriting berkesan Copywriting berkesan bermaksud copywriting yang mampu mencapai tujuan yang dikehendaki oleh penulis. Contohnya, kalau copywriting itu dibuat untuk mendapatkan lead maka hasilnya lead lah yang dapat. Tapi kalau copywriting itu tidak menghasilkan lead seperti yang diharapkan maka ia tidaklah boleh dikatakan berkesan. Kalau copywriting itu dibuat untuk menghasilkan jualan maka sepatutnya jualanlah …

Tips copywriting berkesan Read More »

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi

Saya pasti ramai di antara kita menjual produk yang banyak fungsinya terutamanya produk kesihatan. Sebagai contoh 1 produk mungkin ada fungsi-fungsi berikut : anti kanser turunkan bacaan gula kawal tekanan darah detoksifikasi hilangkan migrain hilangkan gout dan macam-macam lagi fungsi dalam 1 produk Pabila mempromosi produk ini kita akhirnya boleh rasa pening sebab tak tahu …

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi Read More »

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita

Antara cabaran utama online seller ialah nak bagi orang kenal produk yang mereka jual. Nampak macam mudah tapi boleh jadi susah. Cara biasa yang online seller gunakan ialah cerita terus produk yang mereka nak jual. Ia tak salah, tapi biasanya iklan begini berlalu di wall macam air paip je. Orang tak peduli, krik-krik manjang, hati …

Cara berkesan tarik pelanggan untuk kenal produk kita Read More »