Marketing

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi

Saya pasti ramai di antara kita menjual produk yang banyak fungsinya terutamanya produk kesihatan. Sebagai contoh 1 produk mungkin ada fungsi-fungsi berikut : anti kanser turunkan bacaan gula kawal tekanan darah detoksifikasi hilangkan migrain hilangkan gout dan macam-macam lagi fungsi dalam 1 produk Pabila mempromosi produk ini kita akhirnya boleh rasa pening sebab tak tahu …

Cara berkesan mempromosi produk yang banyak fungsi Read More »

Macam mana nak jaga follower kita ya?

Saya pernah nampak soalan ni, “macam mana nak jaga follower kita”? Tak pastilah apa yang dimaksudkan sebagai “jaga follower tu”, tapi saya andaikan maksudnya ialah supaya follower tu tak lari dan juga terus berinteraksi serta terus support kita. Bagi saya ada 4 perkara yang kita boleh buat untuk jaga follower kita ni : 1. Sentiasa …

Macam mana nak jaga follower kita ya? Read More »

Macam mana nak bagi orang kenal kita di media sosial?

Sebelum menjawab soalan di atas, kena faham dulu, “kenapa kita nak orang kenal kita di media sosial”? Sebenarnya ada banyak sebab, tapi saya nak fokus kepada orang yang buat bisnes sahaja. Pabila buat bisnes, kita nak bagi orang kenal kita supaya orang suka dan percaya dengna kita. Pabila mereka dah suka dan percaya barulah mereka …

Macam mana nak bagi orang kenal kita di media sosial? Read More »

Kenapa saya dah buat free cost marketing tapi takde impak juga?

Macam musim je, tiba-tiba je orang update pasal Free Cost Marketing (FCM) kat sana dan kat sini. Kita pun tergaru-garu lah nak tahu apa benda ni. Mulalah cari info sana-sini. Tak cukup juga mula cari sifu tu dan sifu ni, untuk belajar teknik yang nampak begitu hebat sekali. Yelah, dengar testimoni orang tu berjaya orang …

Kenapa saya dah buat free cost marketing tapi takde impak juga? Read More »

Nak guna yang berbayar ke free

Saya yakin, ini antara dilema yang selalu bermain dalam kepala kebanyakan online seller. Sejujurnya ramai yang akan pilih cara percuma sebab tak payah bayar apa-apa. Tapi bagi yang faham tentang kelebihan teknik berbayar pula mereka akan fokus dan menggemari teknik berbayar. Berbayar atau percuma, tidak jadi masalah. Kedua-duanya ada kelebihan, malah kalau anda tanya saya, …

Nak guna yang berbayar ke free Read More »

Cara menarik lebih ramai pelanggan

Pelanggan adalah nadi bisnes. Tanpa pelanggan bisnes pun tak jalan. Tapi ramai peniaga yang mengalami masalah untuk tarik lebih ramai pelanggan ke bisnesnya. Ya promosi memang dah wajib kalau nak bagi pelanggan kenal produk kita. Tapi ramai juga pelanggan yang dah lali dengan iklan produk. Ada klik tapi tak komen. Ada komen tapi tak beli. …

Cara menarik lebih ramai pelanggan Read More »