Cara nak buat artikel jadi viral

Seronokkan, kalau posting di facebook kita jadi viral, lebih-lebih lagi viral tu membantu kita buat jualan. Saya sendiri pun lama dah idamkan posting supaya viral ni, tapi bukan senang nak dapat. Puncanya, simple je, kita tak tahu apakah cara nak buat posting yang viral tu. Saya sendiri pun belajar dengan beberapa orang sifu. Belajar sahaja … Read moreCara nak buat artikel jadi viral

Macam mana nak jaga follower kita ya?

Saya pernah nampak soalan ni, “macam mana nak jaga follower kita”? Tak pastilah apa yang dimaksudkan sebagai “jaga follower tu”, tapi saya andaikan maksudnya ialah supaya follower tu tak lari dan juga terus berinteraksi serta terus support kita. Bagi saya ada 4 perkara yang kita boleh buat untuk jaga follower kita ni : 1. Sentiasa … Read moreMacam mana nak jaga follower kita ya?

Nak guna yang berbayar ke free

Saya yakin, ini antara dilema yang selalu bermain dalam kepala kebanyakan online seller. Sejujurnya ramai yang akan pilih cara percuma sebab tak payah bayar apa-apa. Tapi bagi yang faham tentang kelebihan teknik berbayar pula mereka akan fokus dan menggemari teknik berbayar. Berbayar atau percuma, tidak jadi masalah. Kedua-duanya ada kelebihan, malah kalau anda tanya saya, … Read moreNak guna yang berbayar ke free

Macam mana nak dapatkan kos iklan facebook yang murah?

Ramai yang pening pabila kos iklan facebook semakin mahal. Hakikat kos pengiklanan di facebook sebenarnya masih murah. Cuma ada perkara yang anda mungkin tak tahu menyebabkan iklan anda menjadi mahal. Tak ada rahsia besar sebenarnya. Di sini saya kongsikan beberapa teknik yang kita boleh buat (dan saya pun buat juga) untuk dapatkan kos iklan yang … Read moreMacam mana nak dapatkan kos iklan facebook yang murah?