KUASAI ILMU COPYWRITING & CONTENT WRITING

Lepas ni anda tak perlu dah
tergagap-gagap nak buat copywriting

Adakah ini masalah anda sekarang?

Takde idea nak tulis ayat jualan
Tak tahu cara nak tulis ayat jualan yang betul
Tulis ayat iklan tapi tak berkesan
Duit je habis untuk buat iklan tapi takde pun jualan
Dah pergi kursus dan beli ebook pun masih tak faham
Duit je habis bayar yuran tapi ilmu dan skill copywriting masih tak dapat-dapat…

Salam,

Saya Ali Hanafiah atau lebih mesra dipanggil cikgu Ali (sebab pernah jadi cikgu BM tingkatan 6 1999-2007).

Saya sangat faham kalau anda menghadapi mana-mana masalah di atas…sebab…saya sendiri pun menghadapi masalah sama sebelum ini.

Struggle nak menguasai ilmu copywriting bukanlah mudah. Banyak juga kursus yang saya dah pergi dan ebook saya beli, tapi masalah saya belum selesai lagi.

Pabila ilmu copywriting tak dikuasai

Sales tak masuk
Gaji staf tak dapat bayar
overhead bisnes pun kena bayar
Silap-silap terpaksa gulung tikar
Disebabkan takut masalah lebih meruncing saya cari juga, apa sebenarnya buat copywriting yang sebenar.

Setelah banyak belajar dan banyak buat ujian barulah saya nampak apa masalah sebenarnya.

Masalah kebanyakan orang belajar copywriting ialah…

Mereka tak belajar step by step copywriting yang sebenar. Kebanyakan lebih kepada belajar template dan ubah suai template. Sebab tu nak buat ayat jualan sendiri tak reti-reti.
Mereka juga tak diajar bagaimana cara yang betul untuk mendapatkan idea copywriting menyebabkan ramai yang main teka-teka sahaja. Sebab tu banyak ayat jualan yang dihasilkan tak berkesan.
Ramai yang tidak mengusai dan betul-betul memahami struktur dan jenis ayat jualan. Buat ayat pun main hentam je.
Ramai yang tak faham beza copywriting dan content writing.
Mereka juga tak faham bahawa ada “angle ayat jualan” yang perlu diketahui untuk menjadikan ayat jualannya berkesan.
Dan ramai yang hanya tahu 1 jenis sahaja ayat jualan menyebabkan tak banyak bentuk ayat jualan yang dihasilkan.
Disebabkan masalah ini saya rasa perlu saya hasilkan satu modul sendiri untuk buat copywriting dengan mudah.

Asalnya modul ini hanya untuk diri saya sendiri. Kemudian ada di kalangan kawan yang ingin belajar, saya pun ajar menggunakan modul yang sama.

Alhamdulillah, mereka berjaya menghasilkan content dan ayat jualan yang berjaya.

Oleh sebab ramai yang dapat manfaat daripada modul yang saya gunakan, ia menyebabkan saya terasa untuk membuka modul ini kepada sesiapa sahaja yang ingin mendalami dan mempelajari ilmu content dan copywriting.

Memperkenalkan…

Program bimbingan copywriting dan content writing

Ia merupakan program bimbingan yang konprehensif dan membolehlah anda menguasai ilmu copywriting dengan lebih mudah, berkesan dan pantas.

Terdapat 3 program yang ditawarkan

Program 1 :

bimbingan copywriting

Belajar teknik membuat ayat-ayat jualan untuk pengiklanan berbayar(seperti pengiklanan fb ads dan program pengiklanan yang serupa). Sesuai untuk mereka yang memasar produk menggunakan fb ads.

Program 2 :

bimbingan content writing

Belajar teknik menghasilkan content terutamanya content writing. Sesuai untuk mereka yang menggunakan free cost marketing atau medium percuma seperti personal fb dan blog.

Program 3 :

bimbingan penulisan surat jualan

Belajar teknik menghasilkan surat jualan yang convert. Sesuai untuk mereka yang ingin menghasilkan web jualan atau ingin membuka servis surat jualan.

Apa yang akan anda belajar dalam program ini ?

Teknik mendapatkan idea copywriting

Proses langkah demi langkah buat copywriting yang berkesan
Cara mendapatkan angle pelanggan yang tepat
Teknik-teknik copywriting, content writing dan sales letter yang convert
Teknik menganalisa ayat jualan supaya boleh menghasilkan jualan yang banyak

Dah banyak kursus dan panduan copywriting, tapi kenapa saya buat juga program ini?

Satu-satunya perbezaan program saya dengan yang lain ialah bimbingan selepas belajar selama 3 bulan.
Ini membolehkan saya membantu peserta menguasai dengan lebih baik.

Banyak program dan kursus copywriting, lepas belajar kita akan dibiarkan sendiri untuk belajar dan menguasai (ini yang saya sendiri pernah alami).

Selepas mengikuti coaching ini anda akan…

berjaya menghasilkan ayat-ayat jualan tanpa terikat dengan “copy & paste”
menjana idea copywriting yang putus-putus
mampu menghasilkan jualan daripada ayat yang dihasilkan
meningkatkan lagi conversion ayat jualan sedia ada
tak perlu habiskan duit untuk upah orang lain buat copywriting dah
boleh buka servis copywriting dan menjana income daripadanya

Kenapa anda patut belajar dengan saya?

pengalaman lebih 10 tahun dalam online marketing
lebih 10 ribu ayat jualan telah dihasilkan untuk kempen jualan sendiri dan juga client
Yang paling penting ialah saya tahu bagaimana menghasilkan ayat jualan yang berkesan
Saya bukan sekadar mengajar malah masih aktif menjual produk secara online
saya merupakan pengarang kitab copywriting yang telah didownload lebih 1500 orang

Apa kata mereka yang pernah dibimbing oleh saya…

Program bimbingan cikgu Ali sangat membantu. Selalunya dekat copywriting saya selalu tersekat. Lepas ikuti program bimbingan saya belajar struktur copywriting yang sangat mudah. Saya dan ajar agent lain dan mereka pun, mudah ikut dan boleh buat copy writing sendiri.. Hebatttt

Muhamad Shahrul Nizam

pengedar kereta
Bimbingan cikgu Ali ini bukan sahaja sesuai untuk beginner, tapi yang dah biasa buat surat jualan macam saya pun berasa “wow”. Kita tahu nak tulis yang mana dulu dan diajar step by step. Banyak juga perkara penting yang saya tertinggal sebelum ini, tapi dengan bimbingan cikgu Ali ia jadi simple.

Hamimi Zulkifly

internet marketer
Alhamdulillah, banyak benda yang saya belajar daripada bimbingan cikgu Ali. Lebih-lebih lagi tentang buat kajian pelanggan. Selama ini, saya tulis surat jualan, main teka dan tembak je. Tapi lepas belajar dengan cikgu Ali, barulah saya tahu kajian pelanggan dan produk sangat penting dalam penulisan surat jualan. Contoh yang diberikan sangat membantu dan mudah faham. Yang paling best, program bimbingan cikgu Ali senang je nak ikut.

Shahmi Hasifi

Copywriter

Ini jaminan saya

Kalau anda dah belajar dan ikut semua apa yang saya sarankan, tapi anda masih tak berhasil membuat copywriting, anda boleh minta balik duit anda!

Siapa yang sesuai mengikuti program ini?

  • Mereka yang sudah menjalankan bisnes secara online
  • Mereka yang ingin mempelajari ilmu copywriting secara lebih mendalam
  • Mereka yang ingin menghasilkan ayat jualan sendiri tanpa perlu terikat dengan template

Program ini tidak sesuai jika

  • Anda nak main copy paste sahaja
  • Anda tak mahu belajar ilmu copywriting secara mendalam
  • Anda tak sanggup membuat latihan copywriting untuk menjadikan akan mahir

Percuma 3 bonus eksklusif bernilai RM5199 untuk anda yang daftar sekarang

Kitab Copywriting

(ebook)

bernilai RM49

159 Contoh ayat jualan sebenar

yang saya pernah gunakan dalam iklan

bernilai RM150

5 contoh surat jualan

bernilai RM5000

Kuasai ilmu copywriting dan content writing sekarang!

Adalah satu kepuasan kalau anda sudah mampu menghasilkan ayat jualan tanpa bergantung pada template lagi.

Daftar sekarang!

Bimbingan Copywriting

  • 1 sesi teori
  • Bimbingan 3 bulan
  • Percuma 3 bonus ekslusif bernilai RM5199
  • RM1500

Bimbingan
Content Writing

  • 1 sesi teori
  • Bimbingan 3 bulan
  • Percuma 3 bonus ekslusif bernilai RM5199
  • RM1500

Bimbingan
Penulisan Surat
Jualan

  • 1 sesi teori
  • Bimbingan 3 bulan
  • Percuma 3 bonus ekslusif bernilai RM5199
  • RM1500

Soalan lazim

Copywriting ialah ilmu menghasilkan ayat-ayat jualan seperti ayat iklan dan surat jualan. Content writing pula ialah ilmu menghasilkan content. Content biasanya digunakan untuk tujuan branding, sementara copywriting pula digunakan untuk menghasilkan ayat yang terus menjual.

Ya sesuai sebab ilmu yang diajar ialah ilmu fundemental. Dengan mengusai ilmu ini anda akan mampu menghasilkan ayat jualan atau content anda sendiri walau apa pun bidang bisnes anda.

Ya, setiap peserta akan dibimbing 3 bulan selepas sesi teori.

Anda boleh memilih untuk menjalani kursus ini secara online atau pun secara face to face (di tempat yang dipersetujui).